Angoasă la micul dejun

15 ian.

Angoasa are consistența sclipiciului, a ciorapilor in dungi colorate și a micilor paiete care imi acoperpă pieptul sau coatele sau coapsele. Angoasa are consistența sufletului meu proaspăt măcinat, angoasa are gluga trasă pe ochi și miroase a nopți petrecute lângă un calorifer căruia tot ce i-a rămas de făcut e să încălzească. Angoasa are gust de pastă de dinți Sensodyne, angoasa are dinți de lapte pe care îi clătim cu apă de gură din plante până nu ne mai simțim nici limba, nici gingiile. Angoasa se ia mereu pe stomacul gol și nu doare niciodată. Angoasa se ascunde după perdea și îți pune scrumiera plină pe un pervaz înghețat. Angoasa are consistența fustei mele –  pe ea sunt desenate sute de poșete, genți, angoasa e mov si roz cu dinții dezveliți, angoasa e dungi și morți mereu așteptate, angoasa e gât și gură, angoasa miroase a om și a soartă, a ochiuri de aragaz stricate. Angoasa are consistența mierii și a lipiciului – angoasa are consistența penelor negre pe care le-am împrăștiat în tot Bucureștiul. Angoasa are consistența ciorapilor de mătase care se rup și îmi dezvăluie degetele murdare, oja sărită, sclipiciul. Angoasa are consistența sclipiciului care îmi lipește de trup atâtea alte trupuri, de nu mai știu dacă ochiul îmi e de sticlă de la atâția aburi  sau dacă sticla sticlește în mijlocul nopții și curge geometric, de la bucățile ei ascuțite. Angoasa e o înghesuire a vieții între ale mele două inimi, între ai mei doi plămâni, între limbă și cerul gurii, între cumpăt și cerul urii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: